Женският национален отбор на България бе посрещнат изключително топло при пристигането си в Букурещ вчера. "Лъвиците" излизат днес срещу Румъния в квалификация за Евро 2025, а срещата започва в 19:00 часа. Всички момичета и селекционерът Силвия Радойска получиха по една роза от румънските домакиние. Часове по-късно отборът ни направи официална тренировка на стадион "Триумфалната Арка" в Букурещ, където ще се играе мачът.

Проблемите в българския тим са свързани с отсъствието на контузената Евдокия Попадинова и Ивана Найденова, който изтърпява наказание от три мача за червения си картон срещу Армения. Няма я и Димитра Иванова, която направи силна пролет в румънския Политехника (Яш). Антонина Шопска от Спортика (Благоевград) и Никол Дамянова (Пълдин – Пловдив) са новите имена в тима, както и Ивелина Павлова от НСА.

В група С4 на Европейските квалификации, които са и част от Лигата на Нациите, Румъния има пълен актив от 6 точки от два мача. Армения и България са с по 3, а Казахстан е без актив. Реално утрешната среща е последен шанс на българките да останат в битката за първата позиция. За целта те не трябва да губят мача и евентуално да спечелят на 4-и юни на стадион "Александър Шаламанов" в София срещу същия противник, което ще ги изведе на върха в потока.