Юношеският национален отбор до 17 години на България се изправя срещу този на Португалия във втория си мач от група 8 на последната фаза на квалификациите за класиране на Европейско първенство. Срещата на „Жоао Кардосо Стейдиъм“ в Тондела стартира в 18:00 часа и ще може да я проследите на живо в сайта Gong.bg.

И двата отбора влизат в тази среща като победители от първата си среща, след като малките „лъвчета“ сразиха с 1:0 Финландия, докато домакинът на „файнъл-стейджа“ се справи с 4:1 с другия отбор от групата - Република Ирландия.

Драган Иванов, Gong.bg
20 снимки

Евентуален успех днес ще отвори вратите на България към класиране на Европейското първенство в Израел идния месец май. Аут за днешния мач са защитниците Мартин Георгиев и Захари Стоянов. Двамата са наказани заради натрупани жълти картони.

На 29 март е последният мач на „лъвчетата“ срещу Републка Ирландия. Победителите в осемте групи от Елитния кръг плюс 7-те втори отбора с най-добри показатели срещу първия и третия в своята група, ще се класират за европейските финали. България U17 достигна до тази фаза, след като в първия квалификационен турнир спечели по категоричен начин първото място в компанията на Сърбия, Хърватия и Лихтенщайн.

Драган Иванов, Gong.bg
29 снимки