Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов беше щастлив от победата над един от най-неприятните ни съперници в историята - Швеция. Нашите момчета надделяха с 3:2 и прекъснаха половинвековен карък срещу този опонент. 

Попето се отличи с две асистенции и сподели, че този резултат е постигнат заради селекционера Петър Хубчев, който беше изгонен още в средата на първата част заради гневна своя реакция.  

"Наистина се радвам, че бихме точно Швеция, от години не сме ги побеждавали. Вчера споделихме още, че сме добър домакин, вярвахме в победата, Имаше натиск от тях, на който обаче издържахме. Така е във футбола." 

"Петър Хубчев и екипът му са треньорите ни, но те са на тъча само. Те могат да ни помогнат до тренировката. Той е човек, който ни казва всичко в очите и заради него се мобилирахме да победим", сподели Попето и разкри тактиката за успеха. 

"Повярвахме си, направихме убийствени контраатаки, бяхме дисциплинирани в защита, има още какво да изчистване, не беше най-добрият ни мач, но добра игра от целия отбор, след тази победа негативното се забравя. Добър домакин сме, успяхме, нека успеем да се възстановим, нека изчистим главите след тази емоция, и ще се готвим за следващия мач с Холандия. Треньорите за до тъчлинията, човекът показва, че милее за този отбор", каза Попов след мача.

"Нека не правим сметки, никой не е очаквал да победим Холандия и Швеция, но загубихме от Беларус", каза още капитанът на тима Ивелин Попов.

"Не бих казал, че ги пресирахме високо, чакахме ги около центъра, защото на контра сме добри и ни се получаваха нещата", сподели капитанът на България и коментира предстоящия мач с Холандия.

"Има много малко време за възстановяване, но групата е 25 души. Всеки, който участва в този мач, се представи на високо ниво. Всеки от пейката можеше да се представи по начин, по който се представихме и тези, които бяхме вътре", завърши Ивелин Попов.