СДВР и БФС дадоха съвместна пресконференция, на която разясниха как ще протече организацията покрай футболната среща между България и Унгария. От полицията разкриха и как ще се действа спрямо очаквания протест срещу футболната централа. Главният инспектор Иван Георгиев допълни, че днес имат среща с организатора на протеста, загатвайки, че той е фен на Левски или ЦСКА.
 
"Не познавам хората, които са качили тези събития. Кратък е периодът от време, за да преценим каква ще е бройката на участниците. Относно разрешени събития - до този момент няма. Разрешителните и съгласувателни писма се издават от Столичната община. Организатор е представител на столичен клуб. Познат е по физиономия. Направили сме среща с него. След 16:30 часа ще има повече яснота. Силно се надявам участниците в спонтанния протест да се съберат на улица “Гурко”, да проведат законния си протест, но да не опорочат футболната среща.
 
Три охранителни фирми са наети да обезпечат сигурността на спортното съоръжение. Ако се наложи, ще окажем нужното съдействие. Хората, които участват в тези мероприятия, ще бъдат допуснати в обособена зона и вие ще я видите. Ще се въздържа кой е представител на футболния клуб, столичен е, с голяма аудитория, те са два.
 
Ангажирани са 1600 служители, но могат да се привлекат и още, ако се наложи.
 
СДВР за всяко едно мероприятие работи със социални партньори. Когато има такова голямо мероприятие, се придобива, обобщава и анализира информация. Тази информация се придобива чрез различни партньори, както отива и от нас към тях. Когато може да се опорочи дадено събитие, се изразява мнение - дали ще бъде прието или не, е друг въпрос. Но ние ще продължим да действаме по този начин.
 
Първоначално протестът бе заявен да се проведе на спортното съоръжение. В момента е около спортното съоръжение, тоест на други точки. Представете си служители от самото начало да са наредени на пистата и по пътеходите как ще изглежда самото съоръжение.
 
Никога СДВР не е казвала, че не може да не се справи с което и да е мероприятие. Дори когато футболната среща бе решено да е в Пловдив, СДВР предложи да окаже съдействие на колегите от Пловдив. Това, което зависи, ще бъде направено”, обещаха от полицията.