Селекционерът на Сърбия – Драган Стойкович, се изказа с огромно уважение за българския национален отбор след евроквалификацията между „орлите“ и „лъвовете“, завършила 2:2 в Лесковац.

Роденият в Ниш легендарен футболист и треньор заяви, че класирането на сърбите на UEFA EURO 2024 е подарък за целия народ. Според Пикси България е трябвало да събере повече точки от мачовете в този цикъл.

„Може би не сте ми повярвали, че ще е труден мач. Не ни беше лесно срещу България. Видяхме две различни полувремена. Успяхме да вкараме през първото и вкарахме гол. Преез второто България се събуди. Имаше неразбирателство между Костич и вратаря – беше продукт на наша грешка. За мен е важно, че моите футболисти успяха да покажат добър манталитет. Това е победа за нас. Двубоят беше хубав за гледане. Много движение и шансове. Накрая успяхме да стигнем до нашата цел. Подарък за всички сърби. След 24 години играем на Европейско“.

„България игра добре след почивката. България е доста добър отбор, в тези квалификации нямахте късмет. Допуснахте голове в последната секунда. Точките не отразяват реалното. Заслужавахте повече, но трябва да продължите да вярвате. За нас е време за празнуване. Аз съм горд като треньор от играчите си. Имаше доста проблеми в този период от време“.

„Поздравления за това, че се борихте и изиграхте толкова добър мач“.