Легендарният български футболист Петър Александров, който направи сериозна кариера в Швейцария беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той даде своя коментар относно предстоящата световна квалификация между "трикольорите" и "кръстоносците" в четвъртък вечер.

"Селекционерът проявява респект към всички отбори, но в дебютния мач със сигурност ще иска да победи. За съжаление трябва да отговоря негативно, имаме много малки шансове да се класираме на Световното първенство. Никой не знае как ще играе българския национален отбор, дори Ясен Петров не е виждал своите футболисти заедно, за няколко дни ще трябва селекционерът да каже какво иска от играчите. Желая успех на българския национален отбор", коментира той.

"Футболистите трябва да са на ниво, не може да надскочиш себе си, надявам се, че футболистите ще дадат 100 % от себе си и ще имаме шанс. Миналата година нямаха много победи, затова искат сега да стартират с победа, това ще е някакъв плюс за нас", добави Александров.

"Не съм изненадан, че Ясен Петров застана начело на националния отбор, той е име, което не е познато име в Европа, направи кариера в Китай. Треньорите не са единствените виновни за състоянието на националния отбор. Той трябва да намери къде е тежестта на отбора, някои от футболистите, които не играят имат по-голяма класа от тези които играят. Той е много амбициозен и иска този отбор да радва българския народ", каза още той.

Вижте какво каза още Александров във видеото.