Националният селекционер, Ясен Петров, потвърди, че България не излиза с наведена глава в гостуването на европейски първенец Италия. Двубоят ев четвъртък вечерта. Петров не пропусна и да засегне темата за Ивелин Попов, заявявайки, че вратите на националния отбор са отворени пред него и той ще влезе в диалог с него за идващите срещи. 

„Не искам да започвам с това, че е доста трудно да съберем всичките ни футболисти. Още чакаме тези от Разград. Утре ще бъдем заедно всички и имаме две тренировки, една от които на италианска земя преди мача. Наясно сме с тези факти. Няма какво да губим в този мач. Не отиваме като обречени. Искаме да ги затрудним, да сме максимално организирани и по възможност да направим някоя изненада“, започна Петров.

„С характера и битката се започва. Следващото нещо е дисциплината и взаимопомощта. Връзките между играчите трябва да са силни, за да изградим колектив. Вече на трети лагер сме заедно, надявам се дадат всичко от себе си, защото ако не оставим сърцето си на терена няма как да победиш никого. Много трудно се побеждава без това нещо, където и да е по света.

„Мечтаем за изненада в Италия. Дано момчетата си хванат шанса. Това е мач за престиж и в него трябва да покажеш най-доброто от себе си. Ние играхме срещу много силни отбори в последните 6 мача. Това е сцена, на която всеки може да покаже себе си. Имаше 12-13 дебютанти и колко много хора подписаха договори извън България“.

„Нямам информация да правим шпалир. Не знам каква е процедурата. Вратите са отворени за всички в националния отбор. Ще комуникирам с Ивелин Попов, всичко зависи от него. Радвам се, че той влиза във все по-добра форма“.

„Вчера тренирахме 9 човека. Възстановяваме момчетата и чакаме другите. Физическите трябва да са подготвени в отборите си. Опитваме се да създадем добра атмосфера и мисля, че настроението е прекрасно. Надявам се да ги подготвим по най-добрия начин в следващите 3 мача. Искам да играем като отбор“, завърши националният селекционер.