Националният селекционер, Ясен Петров, призна, че поражението с 1:3 от Швейцария е било сблъсък с реалността за него и неговите момчета. Петров каза, че са били допуснати твърде много необясними, детински грешки в защита в първите минути и призова към повече концентрация през целия мач, за да не повтарят подобни сценрии и в следващите мачове. 

Антон Узунов
79 снимки

„Първите 15 минути бяха сблъсък с реалността за нас. Имахме само 3 дена за работа и 2 първите минути направихме детински грешки, не знам на какво се дължи това, дали на напрежение или нещо друго. През втората част нашите играчи показаха далеч повече достойнства и се постараха, но след 3:0 беше нереално да обърнем мача“, започна Джанини.

Не мога да си обясня поведението. В този си вид отборът беше за пръв път. Швейцария са с класа над нас във физическо отношение. Трябваше да правим промени в атака, не в защита по време на мача. За 3 дни няма как да правим чудеса. Швейцария наистина умее да доминира играта“.

„Трябва да сме концентрирани по време на всичките 90 минути, защото футбол не се играе само 45 минути“, завърши националният селекционер.