Новият национален селекционер на Босна и Херцеговина - Ивайло Петев, е амбициран да постигне добри резултати начело на балканската държава. Той пожела успех и на новия треньор на България - Ясен Петров, като го посъветва да прави това, което е в главата му и да не се съобразява с нищо. 
 
"Чувствам се горд. Босна е ново предизвикателство за мен. Амбициран съм за добри резултати. От отбора зависи да положи големи усилия това да се случи. Играчите на Босна и Херцеговина имат огромен потенциал. Със звездите се работи по специфичен начин. Сигурен съм, че Джеко и Пянич ще бъдат от моя отбор и ще ни помогнат за големи резултати. Те са водещи фигури и трябва да го покажат на терена. Всички имат голямата амбиция да направят нещо голямо. Знам, че няма да е лесно, но трябва да приема предизвикателството. С Бруно Акрапович имаме по-специални отношения. Той е мой приятел. Разговаряли сме доста. Мисля, че приятелството е над всичко и трябва да си помагаме един на друг.
 
Не бих казал, че има настроения срещу мен. Ситуацията е такава, каквато е. Аз съм спокоен и уверен в това, което ми предстои. Целта беше да се измести фокусът. Имат си някакви борби в босненската федерация. Знам каква е истината и отношението към мен. Не искам да давам съвети на Ясен Петров. Желая му само успех. Няма да е лесно, но с повече работа всичко се постига. Ще има и трудни моменти, но това е нашата работа - няма как. Ясен да прави това, което му е в главата и да не се съобразява с нищо.
 
Не мисля, че българските треньори са подценявани. Първенството е малко по-интересно. Лудогорец има всички шансове отново да стане шампион на страната", заяви Петев пред БНТ.