Очаквано в Швейцария са повече от доволни от успеха на националния тим с 3:1 над България в първа световна квалификация. “Кръстоносците” се наложиха на “Васил Левски” след бурно начало, в което нанизаха три попадения в рамките на 13 минути.

Антон Узунов
79 снимки

“Светкавично начало на похода към Мондиала в Катар. Швейцария прегази България с турбо футбол. 3:0 след едва 13 минути - такова нещо никога не се беше случвало за 116 години мачове на националния ни тим”, пише възторжено местното издание “Блик”. 

“Изящен футбол на висока скорост. Пълна газ от самото начало, и то при гостуване! Дори при успеха с 9:0 над Литва през 1924 година, което е най-изразителната ни победа, не стартирахме толкова смело. Дори в онези две победи с по 7:0 над Сан Марино не вкарахме толкова бързо, както го направихме в София. Не ни дадоха и дузпа за нарушение срещу Харис Сеферович. Наложихме се с бърз футбол през първата част и със “заспал” през втората”, допълват още журналистите от Швейцария.

Изданието продължава с епитети като "Българите започнаха да кървят само след две минути! Швейцарският шеф на отбраната Аканджи направи така, че опонетът му Димитър Илиев да изглежда доста тъжен".

Феновете от интернет-форумите в Швейцария пък са още по-жестоки към българския отбор.

"Тази България можем да я победим с колегите, с които играя в парка, пише Сами Винтер. "Никога не съм виждал толкова слаб отбор като България! а10:0 е задължително!, добавя Роналд Ахерман след първите 30 минути.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.