Българският национален отбор ще изиграе две престижни проверки през март, след като с личното съдействие на президента на БФС Борислав Михайлов се стигна до договорка с националните федерации на Хърватия и Катар, обявиха от централата. И двете контроли ще се състоят в Доха – столицата на страната домакин на предстоящите световни финали; на 26 март от 20:00 ч. българско време селекцията на Ясен Петров ще се изправи срещу състава на Катар, а 3 дни по-късно „лъвовете“ ще премерят сили срещу действащия световен вицешампион.

Така, в рамките на по-малко от година българският национален отбор ще има честта да се срещне с актуалния световен шампион и неговия подгласник, след като през юни 2021 г. „трикольорите“ получиха покана за двубой срещу Франция на „Стад дьо Франс“ – признание за отличната репутация на Българския футболен съюз и неговата администрация в международен план.

Мачовете с Катар и Хърватия ще са генерална репетиция преди началото на участието на България в новото издание на УЕФА Лига на нациите 2022/2023.