Днес България стартира пътя си към Световното първенство в Катар през 2022 година. „Лъвовете“ приема Швейцария в мач от Група С на зона Европа. Двубоят стартира в 19:00 часа и Gong.bg ще проследи всичко на интересно преди, по време и след срещата на стадион „Васил Левски“.

България Швейцария

източник: Sofascore.com

Това ще бъде официален дебют на Ясен Петров начело на България. Наясно сме с тактическата постройка за Швейцария, ще се опитаме да сме гъвкави. След един мач може да се случат много неща, програмата е доста тежка, но както за нас, така и за противниците. Не може да променим жребия, те са ярък фаворит, няма да коментирам съперника, дали имат проблеми, това си е техен проблем дали ще ни подценят или фаворизират.  "Вярвам, че в България имаме добри играчи, да сме практични, опитваме се да вкараме идея.

Когато влезеш в такава битка трябва да си умен, да си практичен, но и да се сбиеш. Очакваме да бъдем подкрепени, зачеркнати това много лесно може да стане. Аз очаквам да бъдем подкрепени, върху играчите в последно време има много горям негативизъм, надявам се да го направим позитивизъм, да бъдем подкррепени от собствената си нация. Наясно съм със състава, на дъската са играчите”, заяви Петров на вчерашната пресконференция.

Селекционерът заяви, че Георги Костадинов ще бъде капитан на „лъвовете“ и, че за двубоя с Швейцария ще бъде съхранен Андрей Гълъбинов. Все пак се очаква нападателят на Специя да бъде на линия за мача с Италия в неделя.

От своя страна селекционерът на „часовникарите“ Владимир Петкович няма да може да разчита на услугите на Фабиан Шер и Ренато Щефан заради травми, но в състава се завръщат Денис Закария, Кевин Мбабу и Йонас Омлин.

Във вторият си двубой в групата България посреща Италия в неделя от 21:45 часа отново на стадион „Васил Левски“, докато Швейцария е домакин на Литва.