Нападателят на Спарта Прага Мартин Минчев напусна лагера на мъжкия национален отбор преди приятелския двубой с Иран (7 септември) и европейската квалификация срещу Черна гора (10 септември).

Причината е мускулна травма на крака, която няма да му позволи да вземе участие в предстоящите мачове. Шампионът на Чехия вече е освободен от лагера, клубният му отбор е информиран да го чака на летището в Прага и какво лечение трябва да му бъде предписано. На този етап негов заместник няма да бъде повикан.

Снимки: Startphoto.bg
14 снимки

Само преди няколко дни стана ясно, че защитникът на Специя Петко Христов също е получил контузия и няма как да играе. При тази ситуация той изобщо не пристигна на лагера в Бояна. Светослав Вуцов, който е основен вариант за вратарския пост, също не е в най-доброто си състояние и едва преди дни започна да пази за втория отбор на Славия. С контузия е и крилото на Левски Марин Петков, който вкара гола за националния тим при гостуването на Литва.

Дълготрайна и тежка се оказа контузията на Антон Недялков. Лидерът в защитата на Лудогорец все още не може да се оправи от възпалителни процеси в костта на петата.

LAP.bg
17 снимки

Филип Кръстев, който направи трансфер в американската МЛС, пък не е в отбора заради прекалено краткото време за адаптация. Така селекционерът Младен Кърстаич ще бъде лишен и от неговите конструкторски качества.

Иначе националният тим на България направи днес първа тренировка под проливния дъжд на базата в Бояна. Тимът ще се готви на терените на централата, а ден преди мача с Иран ще пътува за Пловдив.