Младежкият ни национален отбор е изправен пред поредно изпитание по пътя си към Евро 2021. Малките "лъвчета" гостуват на лидера в групата ни - Русия, а изключително важният двубой за нашите стартира в 19:00 часа

Lap.bg
32 снимки

Момчетата на Александър Димитров изиграха 5 мача, от които събраха 8 точки, което им отрежда третото място в група 5 на евроквалификациите. Родните национали са заедно с Русия, Полша и Сърбия, както и непретенциозните Естония и Латвия. Начело на класирането са руснаците с 14 точки и при успех довечера, отборът на Михаил Галактионов ще се превърне в основен фаворит за първата позиция. Нашите пък се нуждаят поне от равенство, за да останат с шансове за второто място, даващо право на бараж.

Преди година двата тима завършиха 0:0 на стадион "Славия" в мач, в който си пролича, че българите имат сили да се противопоставят на фаворита в групата. Сега съставът ни ще е без важните Мартин Минчев и Иван Турицов, но въпреки това селекционерът разполага с качествени футболисти. 

Lap.bg
17 снимки

Домакините също имат кадрови проблеми, свързани с контузията в коляното на голмайстора Фьодор Чалов, който е аут от двубоя. 

"Чалов е лидер на отбора и вкарва често, но има кой да го замести. Това е част от футбола. Това, че сме домакини, няма да е плюс, защото няма зрители. Българите имат добър отбор, който умее да се брани. В мача в София имахме доста положения, но не успяхме да ги вкараме", заяви капитанът на Сборная - Иван Обляков. 

В другите мачове от нашата група Естония ще посрещне Полша, а Латвия ще е домакин на следващия ни съперник Сърбия.

Вероятни състави:

РУСИЯ: Сафонов; Расказов, Дивеев, Евгениев, Калугин; Умяров, Кучаев, Обляков; Ломовицкий, Глушенков; Сулейманов
Селекционер: Михаил Галактионов

БЪЛГАРИЯ: Наумов; Найденов, А. Христов, П. Христов, Лясков; Юруков, Антов, Чандъров; К. Кръстев, Т. Йорданов, С. Иванов
Селекционер: Александър Димитров

Съдия: Арда Кардашлер, Турция
Стадион: "Арена Химки", Русия

Класиране:
1. Русия            14 т.
2. Полша          10 т.
3. БЪЛГАРИЯ  8 т.
4. Сърбия          7 т.
5. Естония         3 т.
6. Латвия           2 т.