„Да, важна дузпа. Рдавам се, че отбелязах. Можехме да спечелим, имахме доста положения. Всички вомчета се раздадоха. Този хикс може да е от голямо значение накрая”, коментира голмайсторът за България при равенството с Черна гора Тодор Неделев.

„Говорихме си вътре, че ако дузпа да я бия или аз, или Спас. На мен се падна тежката отговорност”, заяви още Неделев, който реализира от дузпа за 1:1.

„Не мисля, че трябва да съжаляваме. Черна гора е добър отбор. Да, имахме положения и можехме да отбележим повече от един гол, но да не забравяме, че Черна гора поведе, а ние успяхме да се върнем в мача. Важна точка”, каза Неделев пред БНТ и продължи: „Не мисля, че е момент на слабост голът. Поздравявам пак всички момчета – всеки един се раздаде. В някои моменти можем да съжаляваме, че не отбелязахме гол. Не познавам отбора на Косово, не знам как играят. Имаме няколко дни да се възстановим и да се подготвим.”

Попитан за травмата на Ивайло Чочев, Тодор Неделев сподели:

„Като му видях коляното и направо останах в шок. Надявам се много бързо да се възстанови, защото е много ценен за националния отбор.”

След това пък Неделев говори и пред репортерите в микс-зоната, заявавайки: „Мисля, че бяхме по-добрият отбор, особено първото полувреме. Отборът на Черна гора поведе, но се вдигнахме и изравнихме. Жалко е, че не спечелихме, но тази точка накрая може да е много ценна".

"Не мисля, че бяхме нервни. Започнахме добре мача, но нервите дойдоха след техния гол. Тръгнахме да изравняваме бързо и им дадохме няколко контраатаки. Точката си е точка, така че мислим за слевдащия мач. Нямах притеснение преди да бия дузпата. Не пожелах сам да стрелям. Говорихме, че ако има дузпа ще я бия аз или Спас Делев. Той бе вече сменен, така че аз застанах", констатира Неделев.

„Никой нищо не ми е казвал преди наказателния удар. В толкова важен момент не трябва никой да говори и просто е нужно да вкарам, а за мое щастие стана. Със сигурност мачът с Косово ще бъде тежък, но имаме няколко дни да се подготвим. Сега трябва да се възстановим на 100% и дано спечелим. Групата е доста тежка, не сме говорили колко точки ни трябва. Надявам се да спечелим, колкото се може повече", завърши Тодор Неделев.