Младият страж на ЦСКА 1948 Даниел Наумов почти сигурно ще излезе като титуляр довечера срещу Северна Ирландия в Световна квалификация от група С по пътя към Катар 2022.

22-годишният доскорошен младежки национал ще се превърне в поредния дебютант при новия селекционер Ясен Петров, след като снощи твърдият титуляр Пламен Илиев се контузи. Илиев се е оплакал от болки в ахилеса, които няма да му позволят да играе. Предстоят и допълнителни прегледи, за да се установи сложността на травмата. Това се случи в напълно рутинна ситуация на тренировка, в която стражът на Лудогорец излезе рязко напред и улови топка малко над нивото на лицето си.

Даниел Наумов е от Гоце Делчев, роден през 1998-а година, стартира футболния си път в малката частна школа Неврокоп, откъдето го взима ЦСКА на 13. Две години по-късно път го привлича Лудогорец, където играе приоритетно за втория отбор на шампионите. От 2019-а година носи фланелката на ЦСКА 1948. До навършването на пределна възраст беше твърд номер 1 при младежите до 21 години и записа 18 мача.

Другият вратар в групата е стражът на Арда Кърджали Иван Караджов, който също няма официален мач за България, въпреки че е викан в отбора от различни селекционери от 2009-а година насам.

Кирил Десподов също ще започне в атаката на България, след като преминава през активна рехабилитация от мача с Швейцария насам. Крилото на Каляри, играещ като преотстъпен в Лудогорец, поставя всеки ден обезболяващи инжекции и ще се опита да донесе позитиви на българската атака в Белфаст.

Журналист от местното Би Би Си пък попита Ясен Петров за отношенията му с Уорън Фийни - бивш национал на Северна Ирландия, в момента треньор на Пирин (Благоевград) в България. Селекционерът на "лъвовете" разказа, че са се запознали в обща компания, но мнението му е за един прекрасен човек.

"Пожелавам му успех във Втора лига и също така успехи и в efbet Лига с Пирин", допълни Петров.