Повиквателна от националния отбор на България до 21 години създаде напрежение в Израел. Селекционерът ни Александър Димитров призова халфа на Апоел Кфар Саба - Йони Стоянов, който е на 20 години, за квалификациите на „лъвчетата“ с Нидерландия на 12 ноември и с Молдова на 16 ноември.

„Поласкан съм да получа покана за националния отбор на България. Моята лична амбиция е да продължа да работя усилено и да стигна колкото е възможно по-далеч. Апоел Кфар Саба е моят втори дом“, обяви Стоянов, който има един гол и две асистенции за лидера във втора дивизия на Израел.

Той е роден в България, но семейството му се мести в Израел, когато е на 2 години.

Повиквателната му обаче ядоса сериозно шефа на неговия клуб Рой Коен. Причината – според директора халфът трябва да играе за Израел, а не за България.

„Опитваме се той да играе за нас, дори разговаряме с федерацията. Пожелавам му да представлява страната ни. Той може и трябва да играе за националния отбор на Израел“, обяви Коен. „Много анализатори казват, че Йони е специално дете. Надявам се, че нашият селекционер на младежите ще се събуди и ще го повика“, добави директорът.