Българският национален отбор по футбол е на четири мача без победа от възможно най-кошмарния антирекорд.

От поражението ни срещу Норвегия с 0:1 в Лигата на нациите на 16 октомври миналата година, до загубата от Парагвай преди два дни, националите ни стигнаха до 5 равенства и 7 крушения. Такава серия от двубои без успех регистрираме за общо трети път в историята ни. Сегашната и предишните две такива серии (дошли в края на 70-те години на XX век) делят второто място сред най-лошите ни за всички времена. До абсолютния антирекорд ще стигнем, ако не успеем да спечелим и следващите си 4 мача.

Най-лошото ни постижение е записано в първите 16 срещи от историята на държавния тим. Тогава между 1924 и 1930 година стигаме до едва три ремита и 13 поражения при голова разлика 17:50.

Първата победа идва на 12 октомври 1930 година с 5:3 срещу Румъния.

От трите поредици, в които сме стигали до 12 срещи без успех, сегашната е най-лоша. В нея равенствата са само 5, а загубите - цели 7. В другите две през 70-те сме стигнали веднъж до 8, а в другия случай до 6 ремита.

Остава да видим ще спре ли кошмара срещу Чехия или след този мач сегашната серия вече ще е еднолично номер две в класацията на антирекордите ни?/Меридиан мач