Националният отбор на България по футбол се събира днес на лагер. Тимът ще е стартира подготовка за предстоящите приятелски двубои от турнира FIFA Series в Баку в Национална футболна база “Бояна”.

„Лъвовете“ ще отпътуват за столицата на Азербайджан във вторник, 19 март, с полет от Летище София в 13:30 ч.

Първият мач на България е срещу Танзания на 22 март, а на 25 март селекцията на Илиан Илиев ще се изправи срещу домакините от Азербайджан.

"Като старши треньор на Черно море и на националния отбор на България смятам, че би било добре български футболисти да играят в Азербайджан, където има добра, конкурентна лига", заяви треньорът за предстоящите двубои.

Очаква се по-късно да бъдат обявени и последните промени по състава на националния тим, заради контузии на играчи, възникнали в мачовете през уикенда в България и Европа. Тодор Неделев няма да бъде на разположение след травмата, получена в двубоя на Лудогорец срещу Ботев Пд.

Вече стана ясно, че левият защитник на Пирин Андрей Йорданов ще се появи на сбора на националния отбор. Вчера вечерта от клуба обявиха, че той ще пътува с тима за турнира, който ще се проведе в периода 19 - 26 март.

Каква бе първоначалната група на Илиан Илиев, обявена на 11 март, можете да видите тук.