Без никакво съмнение "сухите" мрежи, които България запази в първите си три мача от Лигата на нациите, са много положителен атестат за работата на Илиан Илиев в националния отбор в дефанзивен план. Срещу Беларус, Северна Ирландия и Люксембург "лъвовете" не допуснаха гол, а статистиката показва, че ако опазим вратата  си "суха" и тази вечер в Белфаст, ще изравним рекорд в историята на България. 
 
Подобно нещо до момента „лъвовете“ са постигали само два пъти. Първият случай е от 1967 г. Тогава първо бием Швеция с 3:0 в евроквалификация, а след това със същия резултат надвиваме Турция в пресявките за Олимпийските игри в Мексико Сити през 1968 г. Следват победа с 1:0 и нулево равенство срещу Португалия в пресявките за Евро`68. Тогава селекционер на националния отбор е Стефан Божков.
 
Вторият случай с четири поредни мача без допуснат гол идва 40 години по-късно – през 2007 г. В първите три мача от годината все още начело на „лъвовете“ е Христо Стоичков и започваме годината с победи с 2:0 над Латвия и 3:0 над Кипър при участие в приятелски турнир на Острова на Афродита. След това записваме домакинско нулево равенство с Албания в квалификация за Евро 2008. Това е и последният мач на Камата като селекционер на националите. Той е заменен временно от Станимир Стоилов за две срещи и в първата от тях печелим с 2:0 като гост на Беларус в пресявките за Европейското в Австрия и Швейцария.
 
В момента националите делят първото място в класирането заедно с Беларус – по 5 точки. Северна Ирландия е с точка по-малко. Родният представителен тим е в серия от девет поредни мача без загуба, откакто начело застана Илиан Илиев./"Мач Телеграф"