Младежите на България до 21 години допуснаха поражение с 2:3 от тези на Германия от същата възрастова група в мач от квалификациите в груповата фаза на Европейското първенство по футбол през 2025-а година. Попаденията за нашия национален отбор бяха дело на Станислав Шопов и Никола Илиев, като и двете бяха страхотни и с невероятно качество, а за гостите точен беше Мукоко, който реализира хеттрик. Тимът на България бе изключително достоен и показа, че няма да излиза като спаринг партньор на Германия, но въпреки това индивидуалната класа на противника бе по-голяма и се оказа решаваща.

start-photo.bg
100 снимки

Първият удар в срещата дойде в 11-а минута, след като топката достигна до Адейеми, който не се поколеба да стреля, но опитът му бе слаб и попадна право в ръцете на Пламен Андреев. Малко след това Адейеми и Шопов се сблъскаха, като футболистът на Бундестима бе прекалено агресивен и дърпаше постоянно фланелката на халфа на ЦСКА, опитвайки се да го провокира, но българинът не отстъпи по никакъв начин.

В 17-а минута Рьол от границата на наказателното поле шутира с десния крак, но Андреев бе страхотно позициониран и пак реагира великолепно, улавяйки кълбото. В 25-а минута Станислав Шопов не получи достатъчно добро подаване, но халфът се ориентира великолепно, като овладя и показа хубав контрол над топката, преди да отправи топовен удар с левия крак, който остави безпомощен стража на Германия - 1:0 за България след невероятния гол на Шопов.

Малко след това Мукоко направи феноменален пробив, като преодоля няколко противникови футболисти, а накрая отклони за Байер, който стреля, но Андреев отново бе на правилната позиция, като успя да спаси със спокойствие.

Все пак Германия успя да изравни резултата, след като в 40-а минута Айчбергер, който се бе появил като резерва, намери Мукоко в наказателното поле, а последният преодоля бързо персоналния си пазач, след което стреля в близкия ъгъл на Андреев, а стражът на Левски този път бе безпомощен и топката влетя в мрежата му.

Във втората минута на добавеното време за първата част Германия можеше и да направи пълен обрат, след като Нец бе намерен при статично положение, а футболистът стреля опасно с глава, но Пламен Андреев блесна с фамозно спасяване.

В 49-а минута Андреев, който блестеше дотук в срещата, направи ужасяваща грешка, след като Мукоко отправи много слаб удар по посока към неговата врата, а българският вратар легна, за да улови топката, но тя мина под тялото му и премина зад него, попадайки във вратата му - 2:1 за Германия.

В 69-ата минута Мукоко оформи своя хеттрик. Нападателят на Дортмунд се възползва от добро подаване на Кнауф и без проблем вкара с глава от метър в празната врата.

Четвърт час преди края Адейеми шутира от дистанция, Андреев изби, а след това се заформи меле в наказателното поле на "трикольорите", но след удар и няколко карамбола родните футболисти изчистиха, разминавайки се с четвърто попадение в тяхната врата.

В 79-ата минута Адейеми преодоля двама състезатели на "лъвчетата" и се озова очи в очи с Андреев. Записалият и мачове с първия тим на Германия футболист пробва да прехвърли родния страж, който усети намеренията му и спаси.

Стартови състави:

БЪЛГАРИЯ (U21): 23. Пл. Андреев, 2. Стойчев, 5. Йеленкович, 4. Петров, 15. Атанасов, 20. Стоянов, 8. Шопов, 6. Ценов, 11. П. Андреев, 10. Илиев, 9. Николов

Германия (U21): 1. Атуболу, 2. Моргалия, 15. Клайне-Бекел, 5. Шмид, 16. Нец, 21. Белер, 18. Вагнер, 8. Рьол, 11. Адейеми, 7. Кнауф, 9. Мукоко