Преди старта на подготовката на Левски, наставникът на "сините" - Станимир Стоилов, коментира атмосферата в клуба. Наред с очакванията за новия сезон на Левски, специалистът коментира и представянето на националния отбор, в който са повикани петима левскари. 

"Доволен съм, че Левски има 8 национали, заедно с младежките. Това показва, че тези играчи са показали израстване. Аз не искам да давам оценки на моите играчи, докато играят за националния. Те са играчи на Ясен Петров в случая", заяви Мъри.

"По-важният въпрос е да видим нивото на българския футбол. Въпроси, от които бягаме, дискусии, които не искаме да водим. Факт е, че изоставаме дори от Македония - чисто игрово. Треньорите, които работят, ръководители, собственици, футболния съюз - трябва да се запитаме можем ли да вдигнем нивото? Македония е не стъпчица, а крачка пред нас. Надявам се един път завинаги да се намери решение на нашите проблеми. Такива мачове показват най-точно нивото на българския футбол. Не знам дали има някой, който не се убеди, че Македония са по-напред. Другото важно - самите футболисти, които играха за България, трябва да се замислят за развитието си. Те трябва да вложат тройни усилия, за да отговарят на критерия. То не е само да те повикат, а и да се представиш. Много е лесно да кажеш "Ние играем за България", но трябва да го защитаваш и на терена", заяви Мъри относно националния отбор. 

Какво още каза Станимир Стоилов пред медиите вижте ТУК!