Цял свят полудя по изпълнението на Кристиано Роналдо в мача със Сампдория, с което португалецът донесе и трите точки на "старата госпожа". Тогава той отскочи с цели 71 см от земята, което означава, че главата му е била на 256 см във въздуха. Така той е надскочил с доста самата врата, като се има предвид, че горната греда отстои от терена "само" на 244 см.

Учудените коментари и похвалите, че португалецът се е представил като нечовек заваляха от цял свят. Но пък породиха и спор. А именно, дали легендата на българския футбол Георги Аспарухов-Гунди не е скочил и по-високо от Роналдо. 

Синът на Гунди - Андрей Аспарухов, пусна във фейсбук снимка от мача България - Италия преди над 50 години с коментар: "Гледайки и четейки за отскока на Роналдо днес, се сетих, че съм виждал не по-лоши..." Мнозина бяха категорични, че българинът е скочил дори по-високо. 

На въпросния фотос се вижда как Георги Аспарухов стреля с глава в четвъртфинала на Евро 1968 срещу "адзурите", като е надскочил с над половин ръст прекия си пазач. И освен това се извисява с поне две глави над най-близкостоящия до него италиански бранител, който се опитва да спори с него във въздуха.

Разликата е, че при този удар на Гунди топката профучава на милиметри от целта, докато Роналдо успя да се разпише. За съжаление, няма как да се изчисли точният отскок на българската легенда, но при всички положения той може да се мери по красота на изпълнението на Роналдо.