Младежкият национален отбор на България излиза за задължителна победа срещу Латвия в двубой от група 5 на квалификациите за Евро 2021. Мачът на столичния стадион „Славия" започва в 18:45 часа, а съставът на Александър Димитров все още има шансове за второто място, след като в предишната си среща постигна много ценен успех с 2:1 при гостуването си на Сърбия.

Team Bulgaria
21 снимки

Именно от западните ни съседи зависи дали младите „лъвчета" ще останат в битката за втората позиция. Те приемат Полша и ако победят, нашите момчета ще могат да разчитат на успех в прекия сблъсък с поляците на 13 октомври.

Преди това обаче, възпитаниците на Димитров трябва да спечелят днешния двубой. В самото начало на квалификациите „трикольорите“ вече изпуснаха две точки срещу Латвия и място за отпускане няма.

На вратата на България най-вероятно ще застане Даниел Наумов, а бранителите пред него ще са Ертан Томбак, Петко Христов, Алекс Петков и Ангел Лясков. Асен Чандъров и Илия Юруков ще са двойката вътрешни халфове, а Мартин Минчев, Илиан Илиев и Георги Русев ще са зад централния нападател Калоян Кръстев.

Вчера стана ясно, че мачът ще се играе без публика. Ако нещата за „лъвчетата“ се получат в днешния ден и при добро стечение на обстоятелствата в двубоя между Сърбия и Полша, то нашите момчета могат да заминат за важният сблъсък с поляците с приповдигнато настроение.

Ако спечелят срещу поляците, а след това и срещу Естония у дома в последния кръг, момчетата ще се преборят за второто място и ще се надяват да са сред двата най-добри втори от всички групи, за да участват на бараж за класиране на еврофиналите.

Вероятен състав на България: Даниел Наумов - Ертан Томбак, Петко Христов, Алекс Петков, Ангел Лясков – Асен Чандъров, Илия Юруков - Мартин Минчев, Илиан Илиев-младши, Георги Русев - Калоян Кръстев

Класиране в групата:

1. Русия 17 т.

2. Полша 16 т.

3. БЪЛГАРИЯ 11 т.

4. Сърбия 8 т.

5. Естония 4 т.

6. Латвия 4 т.

Останалите мачове от групата днес:

18:00 часа: Русия - Естония

19:00 часа: Сърбия - Полша