Младежкият национал Алекс Петков, който играе в шотландския Брехин сподели как е приел новината, че първенството се спира заради разпространението на COVID-19 в Европа. Юношата на Черно море е от четири години в Шотландия. 20-годишният защитник е собственост на Хартс, но играе под наем за Брехин. Ето какво сподели Петков пред интернет платформата #Backstage:

„В момента съм в Единбург, където живея от четири години. За момента няма паника от коронавируса и всичко е спокойно. Всичко работи, а единственото, което спряха бе първенството. Като цяло всички продължават да си работят“, заяви Петков.

„Бях си вкъщи и почивах, след което разбрах новината, че първенството е отменено. С моите колеги обсъждахме нормалните неща – какво ще се случи и предстои оттук нататък. Нищо специално, защото и ние знаем много малко по темата. В момента поддържам форма като тренирам у дома. Нямам специален хранителен режим, но гледам да се храня здравословно“, добави още той.

„Все още нямаме информация кога ще подновим тренировки. Седим и чакаме. Майка ми не спира да ми звъни и е много притеснена. Иска да се прибера, но не знам какво ще се случва оттук нататък“, заяви Петков.

„Всичко е наред. Още като пристигнах в клуба всичко е страхотно и до момента прекарах много хубави четири години. Имам много приятели тук. Един нормален за мен ден протича по следния начин – ставам сутрин, отивам на тренировка, приключваме към 14:30 часа и след това се прибирам вкъщи, гледам сериали, чета книги и се събирам с приятели. Нищо интересно, общо взето скучно протича ежедневието ми“, каза младежкият национал на България.