Националният отбор на България до 21 години се изправя срещу младежите на Нидерландия днес от 19:45 часа на стадион „Славия“ в столичния квартал Овча Купел. Най-интересното от европейската квалфикация между „лъвовете“ и „лалетата“ ще може да проследите на Gong.bg.

Дебют за селекцията на Александър Димитров се очаква да направи нападателят на Валядолид - Борислав Станков. Футболистът, известен като Слави има един мач в Сегунда дивисион от началото на сезона, а в тийнейджърските си години е записал участия за по-малките испански гарнитури.

Други „нови попълнения“ за „трикольорите“ са Филип Кръстев и Владимир Николов, които се завръщат в състава, след като не взеха участие в предишния мач срещу Молдова, завършил при резултат 0:0.

В нидерландския състав личат някои доста познати имена, играещи в най-големите първенства на Стария континент. Отляво на защитата на нидерландците се очаква да започне Бакер, който се представя на много добро ниво от началото на сезона в Бундеслигата за Байер Леверкузен.

В халфовата линия на селекцията от Ниската земя пък намираме основно юноши на Аякс, сред които играещия в Херта Екеленкамп. Тимбер, който се подвизава и като централен защитник и желаният от Байерн Мюнхен Гравенберх, ще допълват това звено на гостите. Атаката на тима вероятно ще води друг футболист на амстердамския тим – Браян Броби, а отдясно на фланга ще бъде Джошуа Зиркзее, който играе под наем в Андерлехт от Байерн Мюнхен.

В предишната среща България поведе с гол на Мартин Минчев в 20-ата минута, но нидерландците изравниха 18 по-късно, а през второто полувреме осъществиха и обрат.