При съобщаването на имената в първия списък на новия национален селекционер Младен Кръстаич впечатление направи липсата на някои футболисти.

По принцип това е стандартна ситуация. “24 часа” обаче научи причината за решението на сръбския треньор. И тя е търсене на терапевтичен ефект.

След подписването на договор с БФС и запознаването с кадрите във футбола ни се стига до момента, в който Кръстаич трябва да определи групата за мачовете от Лигата на нациите с Гибралтар и Северна Македония.

В него не фигурираха някои имена от предишния сбор, които няма как категорично да се каже, че вече са изпята песен за националния отбор.

Решението на Кърстаич всъщност е психологически трик. Освен обновяването на отбора той е имал за цел да ограничи последствията от “черния” за държавния ни тим юни, в който нашите паднаха с 2:5 от Грузия в Разград и направиха 1:1 в Гибралтар, именно с липсата на някои играчи.

В групата тогава бяха Ивайло Чочев, Георги Костадинов, Кристиян Малинов, Георги Миланов и Георги Минчев.

Първият е лидер в голмайсторската класация на efbet Лига 12 попадения. Отсъствието в националния на аса на ЦСКА 1948 породи най-много въпросителни. Костадинов редовно играе в кипърския АПОЕЛ, същото важи за Малинов в белгийския Льовен. Миланов е основна фигура в Левски, а и Минчев разполага с потенциал.

Кръстаич предпочете да повика нови лица по гореспоменатата причина. Вероятно и това е спомогнало за повече от успешния старт.

Вероятно някои от споменатите футболисти ще получат шанс в контролите на националния тим през ноември. Контролите са на 16-и и 20-и. И при двете България ще бъде гост.