Нападателят на България Димитър Илиев направи много трезва оценка на представянето на „трикольорите” след тазгодишното издание от Лигата на нациите. Играчът на Локомотив Пловдив смята, че оценката въобще не трябва да е висока за българския тим и оттук насетне тимът трябва да работи още повече.

Република Ирландия - България 0:0

„Очевидно проблемът е, че не вкарваме. Първата част имахме достатъчно шансове да вкараме и да улесним мача си. Знаехме, че ирландците ги устройва този резултат, а нас – не. Положителното е, че не допуснахме гол от много време насам. Голова немощ от нас и нямаше как да победим”.

„Особено през първото полувреме бяхме по-добрият отбор. Доста пъти отнехме топката високо в тяхната половина. Имаше ситуации, които трябваше по-добре да развием. Втората част те заиграха по-добре. С оглед на играта равностоен мач. Резултатът е реален, ако гледаме обективно. Ясно е каква е оценката при положение, че завършваме на дъното на групата без победа. Оттук нататък гледаме напред. Гоним оттук насетне първо място. Надявам се новата година да донесе повече поводи за оптимизъм. Днес мачът може да го причислим към положителните, тъй като направихме добри неща. Чисто футболно си пролича, че сме по-добри от Ирландия. След като обаче не можем да отбележим гол, няма как да победим”, завърши Митко Илиев.

41 снимки

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.