Нападателят на българския национален отбор по футбол Димитър Илиев беше много откровен след загубата от Финландия с 1:2. Той сподели, че нещата няма как да станат по-зле и трябва да се вдъхне оптимизъм на хората, които вече са отписали националния тим.

Антон Узунов
100 снимки

„С първата атака ни вкарах гол и планът ни за мача се обърна. Още по-зле стана с втория гол преди прибирането в съблекалнята. Второто полувреме беше една нотка по-оптимистично, въпреки че нямахме много чисти положения. Натиснахме ги, можеха да се поогънат и да вкараме втори гол. Още първото полувреме обаче вече нямаше как да се борим в този мач“.

„Няма как да няма проблем. Редим загуба след загуба, след загуба. Отдалечаваме се от средностатическите европейски отбори. Те биха Франция на „Парк де Пренс“ . Цифрите и статистиката говорят за нашето представяне. Оптимист съм и се надявам да дойдат по-добри времена“.

„С една победа можем да останем ва тази група. Изпуснахме победата срещу тях в последната минута. Няма как да стане по-лошо и по-зле от това. Второто полувреме може да се каже, че дадохме една искрица оптимизъм. Показахме характер, отбелязахме гол. Колкото и смешно да звучи ни даде импулс“.

„Самочувствието е на скала 0. Имаш като печелиш. Всеки трябва да направи анализ на своите действия. Промяната трябва да дойде от самите нас. Но трябва да вдъхнем оптимизъм на хората, които отдавна са ни отписали“, заяви Илиев.