Нападателят на България Димитър Илиев коментира трезво предстоящия мач срещу Гибралтар. Митко Илиев смята, че няма трезвомислещ човек в страната ни, който да се задоволява от една точка срещу този ни съперник. "Лъвовете" излизат в приятелска среща със селекцията на Гибралтар, като срещата е на стадион "Васил Левски".

Големи грижи за Дерменджиев преди Гибралтар

Антон Узунов
7 снимки

„Нямам намерение да коментирам Локомотив Пловдив сега. Говоря само за националния отбор. В световен мащаб виждаме във футбола как някой „светва”. Виждаме Тошко Неделев и Антон Недялков, които са едни от най-добрите ни играчи, са болни. Дано да се оправят бързо. Всички, които излезем на терена, трябва да се раздадем. Не мисля, че трябва да се притесняваме от отбор като Гибралтар. Ако сме стигнали дотам… Дано покажем по-добра игра и стъпка напред в представянето”,  коментира Митко Илиев.

„Ако постигнем победа, която е подплатена с игра и голове, ще излезем с по-голямо самочувствие в следващите мачове. Събраха ни се негативни резултати. Имаме много малко победи последните години. Трябва да покажем, че ще променим нещата. Говорим си отдавна затова и лагерите си вървят, резултатите са същите. Самата промяна трябва да дойде от нашето отношение и влагането ни. Оттук тръгва промяната. Ако си говорим за глобалните проблеми – няма смисъл. Ние трябва да сме мотивирани и да дадем повод за оптимизъм на футболните фенове. Връщаме се към мача с Унгария, няма как. С пандемията се проточи и имахме надежди да се представим по-добре. Мисля, че с Унгария играхме добре, но не можахме да вземем този шанс. Нека не живеем с този бараж и да се вайкаме. Всеки трябва да направи максималното оттук насетне. Ясно е, че и този цикъл не е успешен за нас. След няколко дни има жребий. Дано се случи нещо в националния отбор. Няма как да живеем в миналото и да си говорим цяла година, че сме могли да играем на Европейско. Гледаме към следващия цикъл”, анализира още нападателят на пловдивския Локомотив.

„Мисля, че няма нормален човек в България, който да приема като успех точка срещу Гибралтар. Всеки един отбор се развива. Те губеха в началото с по осем, девет гола, а вече направиха няколко победи. Последните три мача имат две победи в групата си. Всеки един отбор се развива. Колкото и да са малки като население, имат качества. Ако излезем с нагласата, че ще вкараме няколко гола, това няма да стане. Не сме Франция или Испания. Няма сами да се бият. Не мисля, че има футболист в България, който да приема за нормално хикс срещу Гибралтар”, говори още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.