Футболистът на Арсенал Тула Михаил Александров се завръща в националния отбор.

Той сподели, че се отнася сериозно към контролата със Саудитска Арабия, които са добър отбор. Александров разкри още, че ще има нов пост в състава на България - защитник.

"Надявам се да търсим победата. Ще търсим начин да се подготвим и да се противопоставим на Саудитска Арабия. Името заблуждава доста хора, че са посредствен отбор. Гледал съм 1-2 техни мача и смея да твърдя, че играят доста добър футбол," каза той.

Александров пристигна след дълго пътуване от Русия. "Липсваше ми националният отбор, да. Не знам дали съм обявен като защитник, но сме говорили да играя като такъв. И в Русия играя на този пост и се надявам този опит да го покажа в националния отбор."

"Не трябва да се подценяват контролите. Те са официални мачове и трябва да се готвиш за тях по същия начин. Следващите квалификации чукат на вратата и ако не се подготвим в контролите, не мисля, че ще ни чака нещо добро. Ясно е, че квалификациите са по-важни, но няма нищо лошо да се подготвяш с едни хубави резултати в контролите," заяви още Александров.

"Мое мнение е, че опитът в квалификациите е доста важен. В такъв период сме, в който идват и по-млади футболисти. Може би е повлияло и това. Трябва да се опитваме да взимаме повече точки навън," отбеляза той за поредния загубен квалификационен цикъл.

Бившият футболист на Лудогорец и ЦСКА коментира и дербито, завършило с победа за "червените": "Все някога трябваше да се случи, Лудогорец да загуби от ЦСКА. Така ще е по-интересно първенството поне до зимата. Аз лично като фен на българския футбол се надявам да има повече конкуренция, повече интрига, да е по-интересно. През зимата всичко започва от нулата и зависи от подготовката. Ако трябва да бъдем честни, Лудогорец има най-класните футболисти и само липсата на мотивация понякога им пречи."