Една от звездите на сръбския национален отбор Сергей Милинкович-Савич e обект на трансферни спекулации с напускане на Лацио в посока друг гранд от Серия А – Ювентус, но той се опитва да остане спокоен и концентриран преди утрешното пътуване за България. Във вторник от 21.45 часа на стадион "Лудогорец Арена" ще се изиграе срещата от 4-ия кръг в група G. Сърбите са със 6 точки от 2 мача, България е с 1 от снощното 1:1 като гост на Литва.

"Сигурно е, че ще отидем и за трите точки, защото тогава, да не казвам математически, но със сигурност сме свършили голяма част от работата. При победа ще бъдем много близо до целта и класиране на Европейското първенство", каза сръбският национал, известен с дошлия от първите букви на името му прякор СМС.

И допълни, че очаква добър мач като за край на сезона: "Повярвайте ми, ще направим най-добрия анализ на България и ще се подготвим по правилния начин. Не мисля, че ще има грешки, защото искаме да излезем в почивка след нови три точки в актива. Трудно е, но така беше и миналата година, когато бяхме десетина дни с националния отбор, но пък направихме добри неща".

Плеймейкърът оцени като много добра психологическа подготовка победата над Йордания миналия петък, макар резултатът 3:2 да не говори добре за разликата в класите.

"Но все пак това беше приятелски мач. Важно е да се подготвим правилно и мисля, че ще играем много по-добре срещу България, отколкото срещу Йордания", завърши атакуващият халф Милинкович-Савич.

28-годишният футболист обаче в последните дни прекарва доста време с телефон в ръка и вероятно това се отнася до летен трансфер. Той влиза в последната година от договора си с Лацио и небесносините трябва да действат сега, ако искат да измъкнат максимална сума. Ювентус изглежда като вероятна дестинация номер 1.

Сръбската делегация тръгва в понеделник с чартърен полет до Варна, а след това ги чакат с автобус още 150 километра до Разград. Отборът ще се настани в петзвездния "Картуун хотел" в центъра на Разград./ БТА