Бившият футболист Красимир Балъков, който защитаваше екипа на националния отбор в най-славните години в историята му си припомни как се отказва, но след това се връща да облече фланелката на България, за да помогне на тима, като е убеден от тогавашния треньор Иван Вуцов.

"98-а година, когато свърши Световното първенство във Франция, бях останал може би единственият от тази генерация. Може би само Боримиров беше там. Казах си, че ще дам път на младите, които да се вземат в ръце и да поемат щафетата от нас. Две години не играх в националния отбор", започна той.

"През 2000-а година, господин Вуцов, Бог да го прости, ми каза, че трябва да се върна в националния отбор. Аз вече даже бях направил бенефис на стадиона на Левски с Германия. Бяхме уредили приятелски мач да се почете, че прекъсвам кариерата си в националния отбор. Бях основния двигател в организацията. Хем можеше да се помогне на българския футбол финансово, хем да си направя заключителния мач", добави Балъков

"Иван Вуцов ми каза, че трябва да помогна за квалификациите, тъй като е имало добри играчи, но им трябвало моя опит. В началото отказах, но после трябваше да ходя до Щутгарт да обяснявам, че ще играя пак в националния отбор. Играх в квалификациите за Евро 2024. Помогнах, колкото можах. 2003-а та година приключих с футбола. Станах и помощник-треньор на Феликс Майер", продължи бившият състезател на Щутгарт.

"Сами може да се представите как съм треньор и трябва да играя европейско, някакси не пасва. Макар че, ако гледам в сегашно време, бих го направил. Тогава си мислех по съвсем друг начин. Изиграх няколко квалификации и пропуснах европейското", завърши Красимир Балъков.