Футболната легенда на България Христо Стоичков интервюира рекордьора по мачове за националния тим на Германия – Лотар Матеус. Бившият селекционер на "лъвовете" коментира баража за класиране на Евро 2020 между България и Унгария, който бе загубен от трикольорите с 1:3. Впоследствие, унгарците преминаха и през Исландия и успяха да постигнат заветната цел да играят на европейското тази година. 

"И двата отбора нямат качествата, които притежаваха в миналото. Две големи футболни нации, които направиха много грешки в организацията, в изграждането на младите. Имам предвид най-вече това да се гледа в бъдещето. И двете държави пропуснаха това. Затова им е трудно да се класират за първенство от 24 отбора, въпреки че участват само 55. Много малки страни за съжаление изпревариха България и Унгария. Двете държави направиха твърде много грешки и затова играят на баражи. Радвах се на този плейоф, защото познавам и двете страни", заяви Матеус в "Код Спорт" по ТВ+. 

"Унгарците не са фенове на техния футбол. Те обожават играта. Гледат винаги Барселона, Реал Мадрид. Будапеща е само на час път от Мюнхен и отиват да гледат на живо и Байерн. Унгарците искат да се наслаждават на голям футбол, но в тяхната страна не става. Нито един от техните клубове няма сериозно присъствие на международната сцена. Нито Ференцварош, нито Уипещ, нито Хонвед, нито Фехервар. Тези отбори изчезнаха от картата на европейските турнири. Целият унгарски футбол всъщност изчезна. Качеството на играчите няма нищо общо с това от славното минало. Хората страдат по онези времена, но предпочитат да гледат международен футбол като Висшата лига например. Организират си също пътувания за големи мачове от Шампионската лига. Там гледат най-доброто, което може да има и което го няма в Унгария. Ще го обобщя в едно изречение - унгарците обичат футбола, но не унгарския, защото в момента той няма желаното от тях качество", допълни легендата.