Футболистът на Лацио Адам Марушич е един от опитните в състава на Черна гора. Той говори пред медиите в родината си преди заминаването на отбора за Варна, откъдето с автобус трябва да пристигнат в Разград днес в ранния след обяд. 30-годишният десен халфбек заяви, че "точката срещу България не е опция и ще бъдат доволни единствено при победа".

България и Черна гора откриват кампанията в група G на Европейските квалификации утре (петък) от 19.00 часа на стадион "Лудогорец Арена". Другата среща е Сърбия - Литва, а Унгария почива, но ще има спаринг-мач с Естония.

"Точката не е опция за мене. Ще бъда доволен единствено, ако победим. Снощи анализирахме националния отбор на България. Това е селекция, която разполага с млад, но в същото време качествен състав. Ще ги анализираме допълнително и ще видим къде можем да ги ударим", казва още Марушич и допълва, че в момента България е много променена, има млад отбор, а също така и нов треньор - Младен Кърстаич.

Попитан каква Черна гора ще видят зрителите в Разград, халфът на римските "орли" казва: "Всеки футболист трябва да покаже голямо желание и концентрация от самото начало, за да не се налага да гоним резултата и да се хвърляме през второто полувреме. От първата минута мотивацията и концентрацията трябва да са на най-високо ниво", казва още Марушич.

На въпрос дали се мисли за мача със Сърбия, очакван с огромен интерес в Подгорица, както и каква е генералната му оценка за групата, футболистът с 52 мача за "храбрите соколи" казва: "Групата е равностойна, никой не стартира с предварително записани точки, всеки може да победи всеки. Ще бъде интересно и вярвам, че можем да участваме в надпреварата за първите две места. Мачът със Сърбия наистина е във фокус, но ние сега мислим само за гостуването на България"./БТА