Дефанзивният халф на България – Кристиян Малинов, говори на брифинг преди дуела с Уелс. Бившият играч на ЦСКА и настоящ на белгийския Льовен призна, че харесва цикъла с три мача за седем дни, но каза и че групата на националите е 23 човека именно, за да може селекционерът ни да ротира състава.

Антон Узунов
18 снимки

Малинов счита, че като игра „лъвовете” не с справят лошо, но не могат да реализират голове, докато грешките в защита водят до редицата допуснати попадения в нашата врата.

Дерменджиев призна, че настроението в България "не е добро"

"Чувствам се добре физически, готов съм за мача утре. Всички осъзнаваме какъв шанс изпуснахме срещу Унгария. Това вече е в миналото, няма какво да го мислим, излизаме за победа утре. Когато излезем на терена и мерим сили друг отбор, винаги сме концентрирани, защото играем за България. Просто физическото и психическото натоварване беше много голямо срещу Унгария. Всички дадохме повече от 100% от себе си. Ние сме футболисти, излизаме, играем, а вече кой ще е треньор не коментирам".

"Загуба след загуба тежи, разбира се. Ние всеки ден излизаме и тренираме, опитваме се да се подобряваме, следваме указанията на треньора. Като игра, стигаме до положения и ситуации, но не можем да ги реализираме. За допуснатите голове – подценяваме дадени ситуации, недоглеждане, заспиване, може би всичко това, когато се събере в едно – идва резултатът. Дерменджиев иска да играем футбол и да не ни е страх. Мотивирани сме преди мачовете. Лично за мен той е много добър треньор, който няма нужда да казваме какви успехи има в българския футбол. Сега сме в ситуация, че загубихме важен мач, а после дойде друг важен, за който бяхме изразходвани. На това се дължи поредицата от загуби”, коментира халфът на Льовен.

Антон Узунов
14 снимки

„За мен е лесно да играя през три дни, отколкото един на седем дена. Когато има такива тежки мачове, се изразходваме максимално и е нормално да има ротация. Няма как след три дни тези 11 човека, които са играли, да излязат за още един. Трябва всички да бъдат готови и мачовете са изключително физически задължаващи”, коментира още дефанзивният ни полузащитник.