Хората гледат само резултатите, но той вижда доста позитиви. Този отбор на Северна Ирландия върви в правилната посока. Това заяви днес селекционерът на британския тим Майкъл О’Нийл преди мача с България, който е утре (вторник, 15-и октомври) от 21.45 часа българско време на стадион "Уиндзър Парк" в Белфаст.

И допълни, че се взира отвъд моментното класиране, подчертавайки как представянето им срещу Беларус в събота го е окуражило много. Срещата в унгарския град Залаегерсег завърши 0:0, което остави Северна Ирландия на 3-о място в група С3 на турнира Лига на Нациите с 4 точки, на една след Беларус и България.

И въпреки пропуските, той е изцяло оптимист. Във въпросната среща О’Нийл даде шанс да дебютират вратаря Пиърс Чарлс и нападателя Лий Бонис и като цяло се завърна от Унгария с много оптимизъм преди домакинския сблъсък с България във вторник.

"Срещу Беларус записахме чиста мрежа, но трябва да осъзнаем, че когато си на върха, важно е да вървиш напред. Второто полувреме не беше толкова добро за нас, но според начина, по който беларусите подходиха,  те бяха щастливи да постигнат 0:0 и можете да видите това в реакцията им след мача. Трябва да постигнем подобно ниво на представяне във вторник", започна мениджърът на Северна Ирландия.

"Една домакинска победа би ни донесла седем точки и би ни поставила над България. Но независимо дали сме първи в групата или не, най-важното е да продължим да напредваме като отбор. Хората ще се съсредоточат върху резултата, но аз гледам по-дълбоко от това и ще приема всичко като позитивно израстване".

Докато този млад отбор на Северна Ирландия продължава да се развива, О'Нийл вижда дългосрочен прогрес, дори ако резултатите не винаги са налице в краткосрочен план.

"Имаме скорост от двете страни с Джамал Люис и Конър Брадли. В момента вероятно функционираме малко по-добре отдясно, отколкото отляво, така че има работа за вършене".

"Искаме да играем със скорост, но също и със спокойствие, така че ще извлечем много положителни неща от нашия стил. Определено сме разочаровани, че не отбелязахме срещу Беларус, но идва нов мач. Като цяло това е типът отбор, който искаме да бъдем". 

"Доволен съм от младия ни вратар Пиърс Чарлс, който нямаше кой знае колко сериозна работа, но качествата му са безспорни. Също така работихме упорито и последователно със системата на игра, бяхме последователни с това как изграждаме играта с трима в защита, как се опитваме да работим по модели на игра с две десетки зад един нападател или обърнат триъгълник на халфовата линия", обясни още треньорът./БТА