Юношеският национален отбор на България до 17 години излиза днес за решителна битка от европейските квалификации срещу Република Ирландия. Момчетата на Йордан Петков ще търсят задължителен успех срещу Ейре, за да гарантират на 99% мястото си на финалите в Израел през май тази година. Двубоят ще стартира в 17:00 часа и ще бъде проследен на живо на сайта Gong.bg.

Драган Иванов, Gong.bg
66 снимки

Срещата с Ирландия ще е на стадиона в Санта Комба Дао, като именно на този терен българите до 17-годишна възраст сразиха Финландия в откриващата си среща от "файнъл-стейджа" в Португалия. 

Всички играчи бяха на линия за треньорския щаб на вчерашната тренировка, като известни проблеми в коляното има Стефан Трайков, а Асен Митков, който е капитан в селекцията на "лъвчетата", не изкара до самия край заниманието, след като му бе дадена по-дълга почивка. Заедно с националите бяха техническият директор на БФС - Георги Иванов, както и професор Лъчезар Димитров.

В предишния си двубой България допусна загуба от домакина Португалия с 1:2 в заключителните минути на срещата, докато Република Ирландия записа поражение от Финланди.