Младежкият национален отбор на България ще се изправи срещу този на Германия в третия си мач от група „D“ на европейските квалификации. Срещата на стадион „Александър Шаламанов“ в София стартира в 19:15 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

Отборът на България до 21 години влиза в сблъсъка с връстниците си от Германия като втори в група „D“, с 4 точки от 2 мача – равенството 1:1 като гост на Естония и победата с 1:0 над Израел, когато се разписа Никола Илиев. Бундестимът е трети с 3 точки, но една среща – 3:0 над Косово като гост.

start-photo.bg
22 снимки

За „лъвчетата“ на селекционера Александър Димитров предстои още едно домакинство – именно на Косово идния вторник, 17.10, от 18:30 часа.

Германия U21 пристигна в България със звезди като Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко от Борусия Дортмунд. Целият тим бива оценяван на малко под 115 милиона евро, докато този на България - малко под 6.5 милиона евро.


21:45 часа | БЪЛГАРИЯ U21 – ГЕРМАНИЯ U21

Квалификации за Европейско първенство до 21 години, група „D“, трети кръг

Главен съдия: Натан Вербомен, Белгия

Стадион: „Александър Шаламанов“, град София


Вероятни състави на двата отбора:

БЪЛГАРИЯ U21 (4-3-3): Пламен Андреев – Мартин Атанасов, Християн Петров, Велко Йеленкович, Мартин Стойчев – Станислав Шопов, Емил Ценов, Кристиян Стоянов – Никола Илиев, Георги Николов, Петър Андреев

Селекционер: Александър Димитров

ГЕРМАНИЯ U21 (4-2-3-1): Урбиг – Нетц, Шмид, Бекел, Браун – Мартел, Рьол – Карим Адейеми, Байер, Кнауф – Юсуфа Мукоко

Селекционер: Антонио ди Салво