Младежкият национален отбор на България изкова успех с 2:1 срещу връстниците си от Украйна в първия си мач от приятелския турнир Анталия Къп в Турция. Назаренко даде аванс на украинците, а Доминик Янков върна малко по-късно паритета в резултата. Филип Кръстев даде крайният успех на "лъвчетата" в 53-та минута, след като вкара великолепен пряк свободен удар. 

Team Bulgaria
33 снимки

Двубоят започна по неприятен начин за българския тим, след като още в 8-та минута Назаренко бе оставен да стреля в наказателното поле и с плътен удар не остави шансове на Светослав Вуцов.

В 20-та минута българският тим се възползва от сериозна грешка на вратара на Украйна, а Доминик Янков се възползва и направи резултат 1:1 с прецизен прехвърлящ удар. 

В 37-та минута укранците се отчетоха с огромен пропуск, след като голмайсторът Назаренко не успя да отбележи от броени метри, почти фронтално срещу вратата на Светослав Вуцов. 

В началото на второто полувреме Филип Кръстев изведе момчетата на Александър Димитров напред, след като отбеляза чудесен гол от пряк свободен удар от границата на наказателното поле. 

До края на срещата нови попадения така и не паднаха, за да може националите ни да се поздравят с първи успех на турнира в Анталия. В следващите мачове те ще се изправят срещу Словения и Казахстан.

БЪЛГАРИЯ: 12. Вуцов, 6. Попов, 5. Петров, 20. Работов, 16. Дичев, 8. Янков, 3. Бауренски, 14. Кръстев, 7. Шопов, 21 Ангелов, 17. Боруков 

УКРАЙНА: 1. Тубаровский, 16. Батагов, 5. Таловеров, 2. Вивчаренков, 19. Сич, 6. Семилет, 10. Судаков, 15. Бондаренко, 14. Назаренко, 11. Супряга, 9. Кухаревич