В Северна Македония очевидно още не могат да преживеят загубата от България с 0:1 в последния мач за двата тима от Лигата на нациите. Победен гол на Кирил Десподов в 50-ата минута раздели двата тима и направи така, че „лъвовете“ финишираха пред югозападните си съседи на второто място с девет точки.

Изданието mkdenes.mk обаче твърди, че двама македонски футболисти са поразили тяхната селекция на „Тоше Проески“. Звездата на Лудогорец е единият, а другият е роденият в Симитли – Радослав Кирилов.

83 снимки

Според медията те са родени в „пиринска Македония“ и „отлично знаят своята етническа принадлежност“.

Именно Кирилов пък се превърна в асистент за гола на родения в Кресна офанзивен футболист през второто полувреме, като акцентът им пада върху това, че играчът на ЦСКА 1948 е роден в югозападния български град. Те дори стигат дотам, че тази новина е „факт“. В края на мача в столицата на съперника дори капитанът на домакините Енес Барди опита да влезе във физическа саморазправа с Кирилов, който нямаше как да не му отвърне след голямата футболна агресия в хода на целия мач, прилагана от домакинския състав.

11 снимки

Накрая изданието добавя, че не бива да се забравя, че Димитър Бербатов, който бил познат като „Митко Македончето от Благоевград“ е бил един от най-добрите футболисти на Европа, и че македонците винаги "си ги е бивало на футбол".

Кирил Десподов и Радослав Кирилов

Припомняме, че преди началото на срещата в Лига на нациите, българският химн бе грубо поруган, като бе освиркан от фенове на Северна Македония. Впоследствие провокациите от македонска страна продължиха и на терена, а случилото се предизвика широк отзвук както у нас, така и у западните ни съседи.