32-годишният литовец Донатас Румшас ще ръководи срещата в неделя от турнира Лига на Нациите между България и Финландия, реши УЕФА.

Помощници на Румшас ще бъдат Александър Радиус и Довидас Сожиеделис, също от Литва. оттам е и четвъртият съдия на срещата Робертас Валиконис. Дежурен делегат на УЕФА е Георг Люхингер (Лихтенщайн), а съдийски наблюдател- Александру Дякону (Румъния).

Мачът от група 4 на Лига В на турнира на УЕФА започва в 19.00 часа на националния стадион Васил Левски и е шанс за нашия отбор да вземе точки и да изпревари Република Ирландия, за да остане във второто ниво на това състезание.

Роденият през 1988-а година Румшас е съдия на УЕФА и ФИФА от 2016-а година, а иначе работи в Университета в Клайпеда. Българските фенове си го спомнят от мача Лудогорец- Ференцварош от 1-ия квалификационен кръг за място в Шампионската лига през сезон 2019/2020. срещата в Разград завърши 2:3 за унгарците.

Иначе статистиката показва, че УЕФА му гласува все повече доверие. Освен въпросната среща на българския шампион, централата му е дала още четири европейски мача през есента на 2019-а година, включително Астана (Казахстан)- Манчестър Юнайтед от груповата фаза на Лига Европа.