Йордан Лечков заяви, че българският национален отбор с нищо не е отстъпвал на този на Финландия след поражението на родната гарнитура с 1:2 в пореден мач от турнира Лига на нациите. 

Лечков отбягна въпроса за евентуална треньорска смяна, заявявайки, че подобни решения не се вземат самосиндикално. 

„Положителното е, че се даде възможност на млади момчета. Не искам да коментирам поста на национален селекционер. Аз не вземам такива решения сам“, започна легендата на българския футбол. 

„Реално погледнато Финландия с нищо не ни превъзхождаше. Бяхме равностойни, така че всичко оттам насетне е в ръцете на треньорите да покажат грешките на играчите". 

"Казах преди 10 години, нека си видим вътрешното първенство, да видим мачовете сряда и събота, кои българи играят, вижте Северна Македония, къде играят те, къде играят нашите момчета. Винаги съм казвал, че нашите трябва да покажат най-доброто от себе си. Прекалено може би много сме се радвали, вдигнахме летвата, но да не се връщаме толкова назад". 
 
"Безкрайно ми е мъчно, трябва да имаме силно вътрешно първенство. Все по-малко имат желание младите за спорт, това е положението, всички сме виновни, дали аз, дали вие сте. Това е", каза легендарният плеймейкър.
 
 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.