Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков обяви след края на днешния мач между България и Швейцария (1:3), че на 25 юни футболният съюз ще проведе извънреден конгрес, на който да бъде избран нов президент. Той обаче ще управлява само 7 месеца, докато не дойде времето за редовен конгрес. Това сочел устава на БФС. 

“На 25 юни ще се проведе извънреден конгрес, а през 2022-а редовен. Четете устава, това е реалността. По друг начин няма как да бъде. Йордан Лечков още в самото начало ви каза, че не е подал оставка. Които са подали, те си носят отговорност. Аз стоя пред вас - не се крия. Не мога да коментирам кой трябва да е новият президент. Дайте да видим реални кандидатури. Аз реална кандидатура още не съм видял. Бербатов - Величков? Дайте да коментираме нещо реално”, обяви Лечков. 

Относно загубата на България в първата квалификация за световното в Катар през 2022 година, легендата на родния футбол коментира: “Предстартова треска, нов състав, нов треньор. Нормално. Не трябва да забравяме срещу кого играем. Техните футболисти са в Бундеслигата, Италия, Англия. Винаги съм твърдял, че трябва да се мисли мач за мач. Срещу Италия да си направят съответните изводи треньорското ръководство и ако трябва да сменят състава. Ако могат да си направят състава по-оптимален, имат по-реални шансове срещу Италия. Ако не се сбиеш, ще те удрят. През второто полувреме момчетата се сбориха и им се получи, но трябва да има повече агресия. Тежка е групата, няма какво да се заблуждаваме.”