Първата среща от баража в Лига на нациите между женските национални отбори по футбол между България и Украйна ще се играе в Кърджали на 23-ти февруари. Реваншът, който е четири дни по-късно, е насрочен за стадион "Мардан" в Анталия (Турция). 
 
Българките заеха 2-ата позиция в група С5 и ще спорят в директен двубой с украинките, които са предпоследни в своя поток в по-горната дивизия. Победителят от двата мача отива във второто ниво на турнира на Европейската централа за следващото издание.
 
Новината, че баражът ще се играе на "Арена Арда" бе обявена на страницата на община Кърджали във Фейсбук. 
 
"Националните отбори по футбол /жени/ на България и Украйна ще играят бараж в Кърджали. Дамските отбори ще се срещнат на стадион „Арена Арда" на 23 февруари 2024 г. от 16.00 часа. С писмо от Футболната централа бе поискано разрешение от кмета на общината Ерол Мюмюн за провеждане на срещата на стадион „Арена Арда". Стадионът е предоставен с договор от община Кърджали за стопанисване на ПФК Арда. След проведен разговор с президента на ПФК Арда Яшар Дурмушев, кметът разреши баражът да се играе в Кърджали", се казва на страницата на община Кърджали в социалната мрежа.
 
А заради войната на Русия срещу Украйна, футболните отбори от потърпевшата страна играят домакинствата си на неутрален терен. При това положение украинките ще приемат момичетата на селекционера Силвия Радойска на стадион "Мардан" в Анталия на 27-и февруари с все още неуточнен начален час.