Селекционерът на България – Младен Кръстаич, сподели, че очаква предстоящата евроквалификация с Литва да бъде „изключително тежък“ мач.

Сръбският специалист говори на обичайната пресконференция преди подобен калибър двубои. Срещата е утре, 14 октомври, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Кръстаич неколкократно повтори, че „лъвовете“ имат далеч по-малко точки, отколкото заслужават на фона на играта си. Той допълни, че не може да разчита на няколко контузени играчи и това е объркало сметките му.

„Очаква ни тежък мач, Литва е дисциплиниран и много тичащ отбор. Отлична транзиция имат. Мачът няма да е лесен, но предвид играта ни от първия мач с Литва, от Сърбия и от Черна гора, където създавахме шансове, можем да очакваме положителен резултат".

start-photo.bg
11 снимки

„Както в двата мач с Черна гора и срещу Сърбия, допуснахме еднакви грешки. Имахме по 3-4 чисти положения, не се възползвахме от шансовете си. Утрешният мач е квалификация, в такива мачове трябва да се възползваме от половин шанс, не от един. Не е контрола. Не трябва да допускаме голове, каквито пуснахме с Черна гора и Сърбия. Аз нямам никакви забележки към играчите. Знам, че се гледат резултатите, а те не са на наша страна. Заслужавахме повече“.

„Доволен съм от труда на играчите в тренировъчния процес. Негативите трябва да са на мой гръб, а позитивите на този на играчите. Така е от първия ми ден тук, така ще бъде и до края“.

„Ние ще подходим по-офанзивно. Винаги се играе, колкото ти позволи противникът. Очаквам нашият отбор да се възползва от шансовете си. Дори от едно положение, а не от 3-4 както в предишни мачове“.

„Ако бяхме взели точките, които заслужаваме, сега ситуацията щеше да е по-различна и да се борим за класиране“.

„Сами знаете, че липсват четирима играчи. Да не говорим с предишния лагер общо. При всеки наш лагер липсва някой. Нашият стил е офанзивен, искаме да правим висока преса всеки мач. Отборът трябва да покаже желание. В защита трябва да покажем повече концентрация и да знаем, че мачът се играе, докато съдията не свири край“.

„За всеки мач имаме мотивация. Всеки мач гоним победата“.