Новият селекционер на националния отбор на България - Младен Кръстаич, даде пресконференция преди първия сблъсък в Лигата на нациите. В петък вечер, 23 септември, сръбският специалист ще направи своя дебют начело на „трикольорите“ срещу Гибралтар в двубой от Група С4 на "Хювефарма Арена" в Разград.

Кръстаич говори доста за първия си досег с повиканите играчи, като заяви, че няма търпение за първия съдийски сигнал в утрешната среща. В края на своя брифинг наставникът отправи апел към родните клубове да използват повече български състезатели.

Антон Узунов
24 снимки

"Искам да кажа, че едвам чакам мачовете. Четири-пет дни сме заедно, атмосферата е страхотна! Всички футболисти са здрави. Не деля футболистите на дебютанти или такива, които са играли. Всеки футболист с български паспорт е добре дошъл. Няма бивши, тези в списъка са най-добрите в момента. Не съм човек, който говори за предишните мачове“, започна Кръстаич.

„Със сигурност цяла Европа беше изненадана от това равенство с Гибралтар, с цялото ми уважение към тях. Смятам, че сме фаворити. Футболистите имат качествата, трябва ни подкрепата на публиката. Не търсим алиби в случай на неуспех“.

„Имам трима вратари, които са много добри. Вероятно сте разбрали от новините, че Десподов ще е капитан. За нас мачът е изключително важен. С победа ще си гарантираме мястото в групата, футболистите го знаят“, продължи националният селекционер.

Антон Узунов
35 снимки

„Не мислим за изпадане от групата - никога не съм разсъждавал така. Цел №1 е да изнесем един добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават похвала за показаното през последните 5 дни“.

„Ще сме максимално концентрирани за мача. Винаги за мен е било важно да бъда част от отбора. Не съм възпитан да се изтъквам. Като треньор се старая да правя така, че футболистите да са максимално концентрирани. Добрата атмосфера позволява на футболиста да дава своя максимум. Имам и аз своите граници, естествено. Винаги мога да разбера, когато не се получи нещо на терена - удар, пас, но не приемам да нямаш желание“.

„Много големи патриоти са футболистите! Винаги съм разсъждавал така: Ако отида в Шалке и не съм фен на Шалке, какво правя там? Следя всички първенства, но фокусът е върху българското първенство. Лудогорец за мен е най-класният отбор в българското първенство, но пет отбора се борят за първото място. Апелирам българските клубове да използват повече български футболисти", заяви Кръстаич.