Селекционерът на България – Младен Кръстаич, обяви, че не той трябва да вземе решение за бъдещето си след загубата от Литва в европейска квалификация. „Лъвовете” загубиха с 0:2 насред София и се свлякоха до последното място в квалификационна група G за UEFA EURO 2024.

Сръбският специалист допълни, че според него тимът се развива в „правилната посока”, въпреки липсата на резултати.

„Когато не спечелиш даден мач всички са тъжни, както аз, така и играчите. Вие може би сте имали други очаквания с този млад отбор, който се изгражда в последната една година. Отборът имаше голямо желание, отношението беше добро, но може би прегоряхме. През първото полувреме играхме твърде бавно и далеч от противниците си. Причината е може би голямото напрежение. Говоря най-вече за първото полувреме, през което трябваше да покажем повече агресия. Въпреки че при 0:0 имахме ситуации. Получихме евтин гол, а след червения картон беше трудно да се върнем в мача”, коментира Кръстаич на пресконференцията след мача.

„Малко хора очакваха, че ние ще направим тази променям и ще вкараме толкова много млади  момчета. Сигурен съм, че те могат да играят заедно в следващите десет години. Аз вярвам, че всичко без резултатите се получава добре, но аз знам, че резултатите са това, което се помни. Може би върху тези момчета има голямо напрежение, с което не могат да се справят.

Нека да не забравяме мачовете с Черна гора, Сърбия, първия мач с Литва, които се решиха в секунди. При други ситуации сега щяхме да имаме шест – седем точки и сега да говорим за други неща.Хората които се занимават професионално с футбол виждат, че се движим в правилна посока,но за съжаление това не се вижда в класирането.”

Когато няма резултати, винаги е виновен треньорът. Надявам се да се види какво вършим. Тук на Балканите всички гледат само резултатите. Направихме сериозна стъпка в правилната посока, знам че резултатите се помнят.Аз се отнасям професионално към играта, заставам пред вас с чиста съвест.Други хора, които са над мен трябва да вземат решение, но аз знам какво върша.

Имам подкрепа от Българския футболен съюз, най-много комуникирам с Георги Иванов – Гонзо и от него чувствам максимална подкрепа. За политиката на съюза не е моя работа да се меся. С Александър Димитров имаме добра комуникация, може би визирате мнението му от вчера. Всеки има мнение. Уважавам всички колеги, това се отнася и за Александър, аз винаги съм искрен. Моята работа е да тренирам отбора, други хора трябва да вземат решение. Те трябва да вземат решение да видят дали вървим в правилната посока., Аз върша моята работа”, завърши Кръстаич.