Националният отбор по футбол на България има своите шансове за класиране на Европейското първенство през 2020 г., ако покаже постоянството си от Лигата на нациите. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред БНТ след изтеглния днес жребий за квалификациите за Европейския шампионат.

България попадна в група А с отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.

„Без да имаме кой знае какви големи звезди, които да играят в големите европейски първенства, отборът се представя много добре като колектив и може да победи почти всеки тим. През миналата година имахме много престижни победи срещу Холандия и Швеция. Лошото е, че допускаме грешки срещу по-слабите противници“, коментира Красен Кралев и подчерта, че най-важните мачове на националите ни ще са с Чехия и Черна гора.

По думите на министъра отборът на Англия, който се представи много добре на Световното първенство тази година, е фаворит в групата.

„Ще бъде предизвикателство за нас да се изправим срещу англичаните, но очаквам пълен стадион както в мача срещу тях, така и срещу Чехия“, каза още министър Кралев.

Той допълни, че жребият е много интересен, но е поносим за националния отбор.

„Има много по-тежки групи, има и по-леки. Ние никога не сме имали късмета да се паднем в най-лесната група, но смятам, че жребият е поносим и имаме повод за оптимизъм. Дано да се върне публиката на стадиона“, завърши Кралев.