Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира при представянето на Ясен Петров като национален селекционер, че в тима трябва да се даде шанс и на младите футболисти. Също така той каза, че селекционерът на младежкия тим Александър Димитров е преценил, че не сега е времето да оглави мъжкия тим. Също така уточни и това дали националите ще изиграят приятелски мач преди старта на квалификациите.

Антон Узунов
49 снимки

"Ясен Петров ще направи всичко възможно националният отбор да вдигне нивото, важно е обновяването на отбора и да има израстване, резултатите не са важни"

"Селекционерът на младежкия национален отбор прецени, че не е дошло времето му за мъжкия футбол. Трябва да се даде шанс да се интегрират млади футболисти, те са доказали, че могат. Говорих с Ясен Петров и обсъдихме нещата. Футболистите трябва да имат качествата да носят националната фланелка, всичко зависи от самите футболисти, всеки, който облича националната фланелка трябва да е пример, това е чест. Всеки си има любимци, и аз си имам любимци, но треньорът решава кой да играе", коментира Емил Костадинов.  

"До десетина дни ще има яснота около това дали ще има приятелски мач преди квалификациите, играчите са по клубовете, по-скоро няма да има такъв мач", добави Костадинов по повод дали ще има приятелски мач за националите преди старта на квалификациите.

"През всичките ми години като футболен ръководител, и в ЦСКА, и в БФС това е първият треньор, който се съгласи с всички условия, с всички други не е било така, всички останали са имали претенции. Няма страх от предизвикателството", добави Костадинов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.